Помилки при плануванні кухні: чого потрібно уникати

28 березня 2021, 10:31
Читать новость на русском

Для всіх людей кухня є одним з найважливіших місць вдома, адже там проводиться значна частина часу. Тому приміщення має бути максимально продуманим.

Які помилки відбуваються найбільш часто при плануванні кухні, розповіли дизайнери інтер'єру Full House Design.

Цікаво Записуємо в фаворити: названі модні рішення в інтер'єрі 2021 року

Найпоширеніші помилки планування кухні

  • Недолік місць зберігання

Ні для кого не секрет, що мінімалізм – у тренді. У зв'язку з цим багато хто відмовляється від зайвих меблів. Однак у процесі експлуатації стає зрозуміло, що місця не вистачає, а багато побутової техніки у підсумку стоїть на поверхні.

  • Незручний робочий трикутник

Периметр кухонного трикутника не повинен бути менше, ніж 3 метри і більше, ніж 7,5 метрів. Занадто малі відстані, як і занадто великі, між плитою, мийкою та холодильником доставляють у процесі користування великий дискомфорт,
– пояснили фахівці.

  • Вузькі проходи

Ця помилка доставить масу незручностей для проживаючих, адже кожного разу доведеться щось посувати.

Продумайте місця для зберігання / Фото pinterest

Читайте Чек-лист: 10 речей у будинку, від яких варто позбутися

  • Непродумані комунікації витяжки

Для того щоб приховати комунікації, використовуйте гіпсокартонний короб під стелею.

  • Наповнення шаф

За словами дизайнерів інтер'єру, краще використовувати системи з висувними ящиками, це спростить доступ до речей біля задньої стінки гарнітура.

  • Недостатня кількість розеток

Розеток багато не буває – це правило повинні знати всі власники. Слід передбачити розетки під всю побутову техніку.

  • Освітлення

На кухні використайте кілька рівнів підсвічування – верхнє світло, спрямоване на робочу зону, загальне освітлення кухні і лампа над обіднім столом і барною стійкою. Це допоможе створити правильні акценти в інтер'єрі.

На кухні має бути кілька сценаріїв освітлення / Фото pinterest

  • Недолік місця на робочій поверхні

Заздалегідь необхідно передбачити простір біля "робочого трикутника". Це дозволить зробити кухню комфортною та затишною.

Необхідно залишити мінімум по 15 сантиметрів з кожного боку від холодильника, мийки та варочної поверхні,
– пояснили дизайнери інтер'єру.