Експерти назвали найбільшу помилку в дизайні кухні, яку ви можете допустити
Джерело:
Homes & GardensІснує тонка межа між дотриманням стилю та практичністю. Часто ми просто забуваємо про те, чи зручною є наша кухня.
Як експерти знаходять баланс? Існує правило робочого трикутника, якого вони дотримуються під час планування кухні. Ігнорування цього правила якраз і є найбільшою помилкою.
Зверніть увагу ЖК у серці старого Львова: як КН РІЕЛ поєднує історію та сучасні рішення
Що таке робочий трикутник
Його використовують для того, щоб зробити планування кухні більш ефективним, а приготування їжі – простим. Трикутник – це три ключові елементи кухні: умивальник, холодильник та плита. Вони мають бути встановлені так, щоб нагадувати трикутник. Це дозволяє безперервно виконувати повсякденну роботу.
Дизайнерка Лаура Суглія-Ісгро застерігає від створення "занадто великої" кухні, оскільки це може перервати робочий трикутник. У надто малих приміщеннях його теж важко впровадити.
Дизайнерка Саллі Хінкс наголошує на важливості трикутника, адже це робить кухню максимально функціональною. Тому нехтування цим правилом є однією з найбільших помилок дизайну, яку ви можете допустити.
Головне, про що слід пам'ятати під час планування дизайну, – це практичність. Уважно подумайте, які зони кухні ви збираєтеся використовувати найчастіше з точки зору приготування їжі та наскільки легко ви можете переміщатися між ними.
"Ваша плита, раковина та холодильник будуть розташовані на однаковій відстані один від одного, що оптимізує робочий простір і означає. У вас усе буде на відстані витягнутої руки", – кажуть експерти.