Кухонні гарнітури та кухонні стільниці зараз найчастіше обирають з іржостійкої сталі. Якщо раніше ми бачили такі кухні в комерційних приміщеннях, то тепер їх облаштовують вдома. Дизайнери кажуть, що це "плавний перехід до індустріального стилю".
Зверніть увагу Професійні секрети: відомий девелопер розповів, як візуально збільшити квартиру
Кухня з іржостійкої сталі: які переваги та чи є недоліки
"У дизайні кухні функціональність так само важлива, як і естетика, а використання меблів та обладнання з іржостійкої сталі може стати чудовим варіантом на роки, оскільки ідеально поєднує візуальну привабливість із практичністю", – пояснює провідний дизайнер Ніко Расідес.
Однією з головних переваг кухонь з іржостійкої сталі з практичної точки зору є їхня довговічність. Експерти пояснюють: "Поверхні з іржостійкої сталі дуже міцні й не зношуються, тому їх використовують у комерційних приміщеннях і ресторанах. Вони стійкі до розливів, плям, високих температур".
Також поверхні з іржостійкої сталі не пористі, відтак залишки їжі та рідин, бактерії та інші речовини залишаються зовні, а не просочуються, як зазвичай відбувається з деревиною або неправильно ущільненим мармуром та іншим природним каменем. Такі поверхні легко дезінфікувати та прибирати.
Cучасна кухня з духовкою з іржостійкої сталі / Фото Future
Кухні з іржостійкої сталі також мають переваги щодо екологічності. Іржостійка сталь не шкодить навколишньому середовищу та може бути перероблена, що є величезним плюсом для багатьох людей, які дбають про навколишнє середовище.
Чи має цей матеріал недоліки? Так, звичайно. Не існує матеріалу, який немає мінусів. На меблях з іржостійкої сталі дуже видно плями та відбитки пальців, тому їх треба часто витирати. Окрім того, на поверхнях помітні великі подряпини. Проте ці недоліки жодним чином не перекреслюють переваг іржостійкої сталі.