Багато власників роблять помилки ще на етапі підготовки до ремонту. Чого потрібно уникати – розповіла дизайнерка інтер'єру з Yaranga Interior Design.
Читайте Кухня з островом: які тонкощі і нюанси потрібно знати
Типові помилки при проєктуванні кухні
Самостійний замір
Заміри повинен робити фахівець, навіть якщо ви архітектор за освітою. Дизайнерка інтер'єру пояснила, що власники не враховують безліч чинників і особливостей приміщення. Наприклад, стіна ніколи не буває 100% прямою, завжди є відхилення.
Ергономіка
На кухні ящиків і шаф багато не буває. У цьому приміщенні важливо максимально використовувати кожен сантиметр простору.
Робочий трикутник
Якщо ви використовуєте кухню за прямим призначенням, ви повинні завжди дотримуватися правила робочого трикутника: холодильник, мийка і варильна поверхня мають, за можливості, утворювати трикутник. При такій конфігурації кухні процес готування буде відбуватися більш зручно і комфортно,
– уточнила дизайнерка інтер'єру Анастасія.
Робочий трикутник – одна з основних умов зручної кухні / Фото design-homes
Цікаво Як облаштувати вузький передпокій: лайфхаки від дизайнерки інтер'єру
Вузька витяжка
Витяжка на кухні завжди має бути ширшою, ніж варильна поверхня. Це необхідно для того, щоб запахи ефективно видалялися, а шафи не покривалися жирною плівкою.
Розташування розеток
Не розташовуйте розетки під посудомийною машиною, під раковиною або будь-яким іншим потенційним джерелом затоплення. Розетки мають бути збоку на висоті від 10 см від рівня підлоги. Є окремі майстри, які рекомендують живити побутову техніку безпосередньо з автомата без використання "вилки з розеткою" – це груба помилка,
– додала Анастасія.
Всі кольори веселки
За словами дизайнерки інтер'єру, не слід використовувати на кухні яскраві колірні рішення. В іншому випадку – через рік-два вам набридне гарнітур. Використовуйте спокійні відтінки. Їх завжди можна розбавити яскравим декором.
Кухня в нейтральних тонах – найкраще рішення / Фото pinterest