Як спланувати маленьку кухню-вітальню: 9 секретів від професіонала
Якщо у вас невелика кухня-вітальня, її потрібно грамотно спланувати, щоб приміщення стало комфортним та затишним для проживання.
Що потрібно врахувати перед ремонтом у кухні-вітальні, розповіла дизайнерка-інтер'єру Ольга Бондар у своєму Instagram.
Цікаво Нова кухня: дизайнерка інтер'єру назвала модні прийоми
- Розставте пріоритети. Оскільки приміщення невелике, ви повинні визначити для себе, що найбільш важливо в кухні – простора робоча поверхня, великий обідній стіл або комфортний диван.
- Починайте розстановку з кухонного гарнітура. Пам'ятайте, що у обладнання та його розміщення є прив'язка до комунікацій.
- Обов'язково враховуйте ергономіку.
- Дотримуйтеся масштабу і реальних розмірів меблів. Стіл і диван краще вибрати на етапі планування приміщення.
- Обідній стіл може бути розкладним, якщо сім'я невелика.
На кухні можна використовувати розкладні меблі – це дозволить заощадити місце / Фото ivd
Читайте Як прикрашають інтер'єр до Нового року в різних країнах: 5 красивих прикладів
- Барна стійка чи стіл-продовження гарнітура можуть виконувати відразу 2 функції: прийому їжі і робочої поверхні кухні.
Барна стійка може бути функціональною і зручною / Фото pinterest
- Якщо на кухні планується ТВ-зона, продумайте все так, щоб плазму було видно і від столу, і з дивана.
- Зона кухні-вітальні може бути розширена за рахунок будь-якого приміщення. Але пам'ятайте, що все кухонне обладнання повинно залишитися на території початкової кухні.
- Найчастіше кухні-вітальні збільшують за рахунок лоджії. Наприклад, там можна розмістити повноцінний обідній стіл.
Якщо зона вітальні на кухні для гостей, які бувають раз на рік, подумайте, ви користуєтеся і живете там щодня. Ставте себе і свої пріоритети на перше місце. А з друзями можна посидіти і за столом або в кафе, – резюмувала Бондар.